Премиерът Кирил Петков ще посрещне днес водена от премиера на Северна

...
Премиерът Кирил Петков ще посрещне днес водена от премиера на Северна
Коментари Харесай

Правителствата на България и Северна Македония ще заседават у нас

Премиерът Кирил Петков ще посрещне днес водена от премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски държавна делегация. Ковачевски идва у нас на двудневно работно посещаване по покана на Петков, в границите на което ще бъде извършено и взаимно съвещание на двете държавни управления. 

 Програмата за събитието още не е оповестена, ясни са единствено елементи към посрещането на гостите. Това ще стане на публична церемони през днешния ден в 16 часа на площад " Св. Александър Невски ". Съвместното съвещание на двете държавни управления ще бъде извършено във вторник в резиденция " Бояна ". 

Още в петък със заповед на премиера Петков бяха основани четири групи за съдействие със Севеврна Македония. Групите сплотяват отрасловите министри в областите стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура и транспорт; европейско съдействие и господство на закона и обучение и просвета.  Групите се съпредседателстват от съответните министри на ротационен принцип според от съответната проблематика, по която се работи. 

Визитата на Ковачевски идва след първото публично посещаване на Петков в Скопие. След срещите там двамата министър председатели регистрираха обособени пробиви като постигнатото единодушие България да използва краткото име Северна Македония против насрещен отвод от териториални искания и сформирането на двустранни работни групи. Очаква се те да заседават един път месечно, като всяка седмица ще има среща на някоя от работните групи. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР